19 jan. 2013

Loppisfynd och retrobord


Jag antar att denhär är en glöggskål eller en punchskål?Jag har aldrig förut sett någon liknande. Den är ca 25cm hög och formen var helt enkelt oemotståndlig! Jag har en märklig förkärlek till rökgrått glas, så jag var ju tvungen att köpa den. Och lyckligtvis fick jag den nerprutad med nästan hälften, 20 e tyckte jag den var värd.

Tidningsstället har jag hittat för länge sedan, enkelt och snyggt.
Och perfekt för bl.a Retro-tidningarna 

Så till retroborden. Matbordet är teak, så klart =). Det har två utdragsskivor så vi ryms ganska många runt det. Gjort av Asko. Stolarna kläddes om i samband med flyttet i april.
Koksbordet har också en tillläggsskiva. Bordet får stå tills vidare, tills jag hittar ett  med gråvit skiva eller ett runt, vitt bord.

Köksbordet har haft julduk så här länge, nu passade jag på att byta till en gammal  duk. Domhär dukarna ( jag har den i två storlekar) är geniala, andra sidan är samma mönster med färgerna omvända.Den heter Pihlajanmarja (Rönnbär), design Leena Korpinen. Sparar tvätt för en lat husmor =)
Ännu mera Asko. Soffbordet är fyndat för ett par år sedan, tror att jag betalade 15e. Höjd och storlek perfekta för TV-dinner......

Små detaljer gör det! Bakom syns dom hatade sladdarna som ringlar överallt, fy!

Tv-bordet blev utan arbete då vi skaffade nya tv:n. ( vad sjutton hände med bilden då? Konstig brun kant....)

Här kommer en skambild, saker som bara blir ogjorda. Bordet har jag fått av en vän., vars svärfar har tillverkat det . Bordet ska egentligen ut på balkongen, men har stått tillfälligt i köket (sedan oktober....) Nu får det bli ändring på saken. Bordet ska putsas och oljas och flyttas till sin riktiga plats, inom kort.

Någonting har jag ändå gjort. Jag fick upp mina  gardiner som jag fyndade på loppis för några veckor sedan.
Ännu några veckor med både jobb och studier, i mars blir det lättare då jag blir studieledig. Hoppas jag i alla fall, ännu är det inte beviljat. Nu ska jag våga mej ut i det vackra men kalla, -20, vädret, för en liten loppistur .

8 kommentarer:

 1. Wow, vilka fina bord. Vi letar och letar men hittar aldrig ett köksbord

  SvaraRadera
 2. Tack! JO, det är svårt. Iof. finns det ju massor med fina retrobord, men att hitta ett som passar just i mitt kök.... Jag gillar nog det röda men men...

  SvaraRadera
 3. fina bord! Tror du har en likadan byrå som jag, på sista bilden, i detta inlägg syns min byrå bra: http://solskensara.blogspot.fi/2012/10/nytt-i-sovrummet.html

  SvaraRadera
 4. SÅ snygga bord ! Gillar särskilt matbordet i teak! WOW!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Pricken på i är att det har en liten rundning på långsidan, tilläggsskivorna gör den mera synlig.

   Radera
 5. Fiiiiina bord och vad ser jag jo, fina vaser;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 6. Glögg-/punchskålen! Så fin. Har inte heller sett den tidigare.

  SvaraRadera