17 feb. 2013

Projekt på gång, och ett loppisfynd

Ännu för några år sedan sydde jag en hel del. Sen tog inspirationen slut och utan den är det inte ens värt att börja. Dessutom behövde båda symaskinerna repareras, vilket skulle ha blivit orimligt dyrt, så vid flytten gjorde jag mej av med dem. Men nu har jag gått med på en Vintage-sömnadskurs! Första gången samlade vi material och gjorde en pärm, och valde möjliga modeller.

Denhär var en av dom jag valde

Andra gången fick vi rita ut mönster av sådana här ritningar. Mönstern heter Silver scissors och är autentiska gamla mönster från 50-talet.

Man mäter byst- eller höftmått. Det egna måttet märks in på en sånhär remsa. Den fästs på ett måttband, som i sin tur läggs fast på mönsterdelen vid korset med ett stift. Sen kan man snurra det runt och mäta upp egna mått enligt modellen. Låter ganska krångligt, men det fungerade! Alla små delar måste man rita in själv.

Jag hittade ett fint tyg med skönt fall

Det är dessutom vändbart så jag kan lite leka med olika stycken.

Jag tror att jag inte håller mej exakt till modellen utan kjoldelen blir helklockad, och överdelen lite som Audreys på bilden. Dessutom ska den ha ett bälte i samma tyg, plus en liten väska. I maj är det meningen att alla sömnader skall visas upp på en 50-tals weekend med mycket annan rekvisita. Om klänningen blir lyckad får ni se den här, om inte så glömmer vi bort den.....

Ett loppisfynd har jag hunnit med. En form  med fina färger

Made in the Netherlands, Pyroflam Electro.

9 kommentarer:

 1. Det kommer garanterat bli bra och med ett så tjusigt mönster som förlaga! Då önskar jag lycka till och hoppas på att få se det färdiga resultatet här :)

  SvaraRadera
 2. Men åh vad fin klänningen kommer att bli. Du måsta visa den när den är klar.
  Fint loppisfynd också :)
  PS! Har vinsterna kommit fram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, dom kom och jag blev väldigt glad =)

   Radera
 3. Låter som en rolig kurs! Ska bli spännande att se resultatet! Härliga färger på formen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är skojigt. Deltagarna är i alla åldrar så det blir intressant att se vad som alla gör.

   Radera
  2. Jag har precis fått tag på ett exemplar av dessa mönster. Men tyvärr saknar jag måttbandet. Min fråga är nu om det är möjligt att få köpa en kopia av ditt? Tacksam för svar. :-)

   Radera
  3. Det kanske går att ordna, vart ska det skickas i så fall?

   Radera
 4. Hej! Jag skulle också vara intresserad av en kopia av ditt måttband, då jag tyvärr inte heller kunnat lista ut hur det skulle fungera med ett vanligt=)

  Om det är möjligt så skulle jag vara jätte tacksam om du kunde skicka en kopia till memilie_89@hotmail.com


  //Tack på förhand

  Emilié

  SvaraRadera