9 feb. 2013

Kompensation för skärvorna

  I ett tidigare inlägg visade jag ju hur duktig jag är på att slå sönder saker. För ett par (eller 3?) år sen hade jag sönder mina fina bollglas med guldkant. Endast ett glas hölls helt. I samma veva rök en hel del annat också.

Olyckan hände då jag hade köpt ett nytt teak-skåp. Alla glas skulle flyttas dit. Oturligt nog hade jag varit slarvig då jag lade in hyllorna, så plötsligt hördes ett brak då en hylla föll. Jag kan berätta att det fanns en hel del skärvor. Men man ska ju inte gråta över spilld mjölk, fast lite ville jag nog.......
Så här ser det glasätande skåpet ut. Fint va? Gjort av Asko.
Små detaljer är sådant som jag faller för
Efter braket var det lite mera utrymme i skåpet men nu är det fullproppat igen

Men titta! På tisdagen hittade jag 4st likadana glas för en liten peng . Oj vad jag blev glad!  

10 kommentarer:

 1. Förstår att du är glad,glasen är ju jättesnygga. Känslan att hitta något igen som man gjort sönder är fantastisk och är det dessutom till ett överkommligt pris kan man skutta hem!
  För flera år sedan lyckades vi ha sönder en glaskupa till vår 5 armade taklampa,i somras hittade vi 4 exakt lika dana kupor för en hundring...nu kan vi ju till och med ha sönder fler ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kan ju vara bra att ha =), tydligen har någon gjort precis som ni, men gett upp letandet...

   Radera
 2. Åh sånt är aldrig skoj....saker som går sönder som är svåra att hitta...jag har haft två 50 tals saftglas som jag köpte för hela 5 kr...en släkting råkade ha sönder det ena i disken...och ja, det går ju inte att ersätta om man inte finkammar landet...men plötsligt kanske det händer...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får hoppas, det lyckas ibland =), priset är ju inte det som avgör hur ledsen man blir

   Radera
 3. Roligt att du hittade nya glas!!!! Ja, usch vad tråkigt med saker som går sönder. Jag har fått ett antal vaser köpta på Tradera men som anlänt i småbitar;(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, va synd! Jag kan tänka mej hur besviken man blir

   Radera
 4. I'm so happy for you. It's sad to break things, but it's so exciting to find replacements at a good price.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you =), Yes, it is, and it`s so frustrating when you find something you looked for for a long time and it`s overpriced. But this time I was lucky!

   Radera
 5. Verkligen roligt att du hittade nya likadana glas och vilket snyggt skåp du har att ha allt i! Det är väl det positiva med att ha sönder saker då att man får plats för mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man får väl ta det sådär =)

   Radera