20 feb. 2013

Ishinkar

Jag vet inte varför men jag har samlat på mej tre olika ishinkar. Inte så att jag skulle behöva dom för mina drinkar, för sådan blir det inte just gjorda i dethär huset. Isbitar till cidern plockar jag rakt från frysen om jag vill ha. Den här gröna skönheten var den första, komplett med alla delar kvar. Ingen aning om ursprung, om det är någon som vet så tar jag gärna emot information.

Denhär kom med med sakerna från min kompis morfars hus. Jag har ju sagt förut att jag är en mästare på skärvor, men jag är duktig på att söndra annat ochså. Handtaget på hinken var lite snett, så jag tänkte korrigera det . Vilket inte slutade så bra. Tydligen hade det torkat och blivit väldigt skört, Knastrade till och bröts på två ställen....buhuu
Den är märkt SMF Schramberg handgemalt , kommer alltså från  den tyska majolikafabriken  
Schramberg Snygg som bara den, men men, jag fixade ju det ganska fort =(

Den sista är i plast och Made in Thailand. Jag köpte den för färgens skull.

7 kommentarer:

 1. Vilka finfina ishinkar alla tre på sitt sätt. Kul med en i porslin, det har jag inte sett med så fin dekor förut. Det är som du säger, man använder ju sällan ishink. Vi har en gammal tjusig i metall och klädd i skotskrutigt tyg. Den spelar "helan går" när man lyfter den....vilket vi är mycket roade av så den agerar mer speldosa än ishink.

  SvaraRadera
 2. Finfina hinkar....finns det andra användningsområden månne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst ja, du frågade ju efter detdär i ett av dina inlägg. Det måste jag fundera på, säkert finns det något! Få se =)

   Radera
 3. Har en precis likadan grön ishink. Den kommer från M.Taka Japan. Jag har även en blå, rak ishink från samma tillverkare. Har ingen aning om vad det är/var för företag däremot. Det enda jag vet är att dom gör fina ishinkar. :-)

  SvaraRadera
 4. Oj då, tack! Jo jag tycker att den är rysligt fin =)

  SvaraRadera