15 apr. 2013

Lördagens skörd

Lördagens loppisrunda var ganska så givande kan man säga.

Dom här ljusstakarna var det första jag såg då jag kom in på det första stället. 2st Aldo Londi, Bitossi,  Rimini blue. Ingenting jag samlar på men priset var bra så jag tog dem med. Intresserade kan höra av sej.

Två stora glas, identiska trodde jag, men bottnset var olika. Fina är dom i alla fall. Tunna och stora, passar väl till en kall öl eller cider.Nån som känner igen?

4st ovala ( fast dom ser runda ut på bilden)tallrikar, jag har tre likadana men mindre från förut. Dom kom i användning genast i går

Tre assietter från Arabia. Den med blåa blommor heter Tuulikki, rätt så ovanlig tror jag. Dom svartvita  har stämpel 8-68, men jag har inte lyckats hitta namn. Har aldrig sett den dekoren förr. Gardiner med fint retromönster i mjuka färger. Glasburk med korklock, syns bättre på första bilden, liksom den lilla vita miniatyrvasen och en fin rottingbricka. Brickan tänkte jag visa senare, tillsammans med alla andra gamla brickor. Jag märkte att jag börjar ha en ganska ordentlig samling. Och javisst, tänkte glömma djurlottospelet som jag köpte åt barnbarnet. Det ska vi testa när han kommer näst.

En liten miniatyrvas, Lillemor Mannerheim. Är dethär manganiaglasyr? Rätta mej om jag har fel.

En söt liten uggla, jag tror att den får sätta bo någon annan stans.

Konstigt hur det plötsligt rullar in flera vaser i samma stil. Hör den till samma  tillverkare som  den förra? Tung i bottnet är den, och uppe i kanten har den ett tillverkningsfel.

Glas eller vas?

En mindre Pärlanlykta. Tyvärr hade den en spricka som jag märkte först när jag diskade. Men ljuset tänt syntes den i alla fall inte. Vad säger ni, lyckad tur eller hur?

8 kommentarer:

 1. Mannerheim-vasen har Mangania-glasyr :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Benny, jag tänkte väl att du vet =)

  SvaraRadera
 3. Snyggt fyndat! Är eventuellt intresserad av Rimini Blu-ljusstakarna, det beror lite på vad du tänkt dej för dom och så. :) hittar inte var jag kan maila dej på för adress, men du kan väl skicka ett mail till mariaberg86@hotmail.com :)

  SvaraRadera
 4. Fyndkänsla! Men det är hopplöst med Pärlan,,,ja hur många gånger har jag tagit i en för att sedan hitta en dold spricka! Men som du skriver: det syns ju inte när det är tänt!

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om den svarta vasen har en själv
  i samlingen jag har undrat vem designern varit
  Med vänlig hälsning Nostalgiarkivet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsogod! Jag har själv hittat svar på många "mysterier" genom andra bloggar

   Radera
 6. Oh så mycket fint! Grattis !

  SvaraRadera