12 dec. 2012

En liten aning jul

Jag är verkligen ingen julpyntsfanatiker, men lite smått här och där börjar det finnas.

Julduken fanns hos min mormor redan när jag var liten, så den har stort känslovärde. Så där passligt julig/ vintrig, med domherrar.Och väldigt urblekt.... Dom turkosa lyktorna gör sej väl ihop. Julkaktusen tappade alla sina knoppar ett par dar efter jag fick den, inga gröna fingrar här, inte.
På fönsterbrädet skymtar två vita Arabia-krukor som jag samlar på. Runda, fyrkantiga, vita , svarta. Där står också Simmulson-skålen jag fyndade för ett par veckor sedan.

Bordet och stolarna, 4st, är köpta för några år sedan. De kommer från Asko. Bordet har utdragsskivor i båda ändor, så det ryms ganska många runt bordet. Stolarna är bekväma och i samband med senaste flytt klädde vi om sitsarna med vit vinyl ( el. galon, konstläder?) Snyggt och praktiskt tycker jag.

En sockerbagare här bor i staden..... Ja inte är det jag! Urusel på att baka, hur jag än försöker göra fina jultårtor så exploderar dom i ugnen. Endast en lyckades men smaken var god, det är väl det som räknas.

Här är igen min älskade hylla, Veggen de luxe från Norge. Extra mycket gillar jag dom mönstrade glasdörrarna, och att alla nycklar finns kvar. Och så är den otroligt lätt att plocka isär/ lägga ihop, inga skruvar behövs. Soffbordet är ett loppisfynd och är gjort av Asko.Till vänster tv-stolen i svart vinyl som jag fick köpa av en kompis, tillsammans med soffa och två stolar. Dom ska jag visa senare. Vantar på gång till lilla barnbarnet, kaffe och Retrotidningen som jag äntligen fick tag på.Egentligen var det ju lampan som jag skulle ta bild på..... 

Och den ser ut så här! Den fyndade jag på loppiset på landet, för ett par år sedan. Priset var väl 15euro om jag kommer ihåg rätt.

Denhär lampan skulle egentligen ha varit nästan gratis. Jag gillade inte kuporna( gulaktiga med lyster och mönster) så dom byttes ut, vilket gjorde att priset blev mångfaldigt. Kunde inte längre backa ur vid kassan.....

Får jag presentera: Siemens Klangmeister RG72. Tillverkad 1965 el -66. Snygg som tusan men kan användas hgst 15 minuter innan den börjar tjuta.... Till höger en av två udda stolar som vi klädde om med samma vita vinyl som matstolarna.Bra att ha då vi är flera vid bordet.

Söta lilla lampan med teak och koppar hittade jag på bakluckeloppis i Somerniemi. Och igen ratade jag skärmen. Nu lyckades jag ändå bättre, hittade ganska fort en bättre för en liten peng. På radion Iittalas Kivi-lyktor

Godis på godis, gårdagskvällens lilla belöning. Fatet är ju Pomona, Marianne Westman, Rörstrand.

3 kommentarer:

 1. Mycket fina saker! Din bokhylla är verkligen snygg, speciellt de där glasdörrarna! Lampan med tre kupor är jättesnygg! Så den var säkert värd vad den blev att kosta!

  SvaraRadera
 2. Håller med Sara, glasdörrarna gör hela hyllan läcker!
  Din radio är en goding också,,,men en tjutande sådan är kanske inte så kul mitt i programmet;) Jag har en gammal radiogrammofon som jag bara sätter igång vid trevliga tillfällen,,,tills jag är rädd för att den ska bli överhettad!
  Din glaslykta med teak-fot har jag med toppigare glas, i rött. Den petrolblåa färgen som du har är verlkligen fin. Kul att se lägenhetsbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glaslyktan hade ju ursprungligen en grön långsmal kupa ( såg en likadan på precis en sån, tror jag) men den föll i golvet..... men den nya passar fint, tycker jag också!

   Radera