20 aug. 2013

Stockholm

Efter många om och men, lång väntan och pusslande med dagar kom jag äntligen till Stockholm. Våra snälla vänner Max och Gun-Mari kom och mötte vid terminalen, Måndagen hade de ordnat en tur ut till Vaxholm med en hundraårig ångbåt, en härlig färd! På tisdagen träffade jag härliga retrobloggaren   Emma. Vi åt lunch tillsammans (mmmm, jättegott meze ) och hann med ett snabbt besök på Myrorna. Det var så rogt att träffas! Tyvärr hade jag väldigt lite tid, man vill ju hinna med så mycket som möjligt på två dar och sällskapet väntade på mej.

Här är vad jag hade med mej hem. Glaset köptes med Emma på Myrorna. Det är av Sarpaneva eller Wirkkala, jag skall kolla ännu. Den lilla statyn hittade jag i Vårberg. Dom gör reklam för att vara Skandinaviens största loppis, pyttsan säger jag. Unket , rörigt och fyllt med en massa skräp. Det som var av värde hade skyhöga pris. Tavlan Marianne och wc-skylten hade Retroknoppen lämnat åt mej på tid & rum. Jag gillar dom jättemycket, skylten är redan uppe =)  Tack snälla ni, Cen och Maria! Vilken härlig butik. Revolver-flaskan av Erkki Tapio Siiroinen hade Benny postat till våra vänner. Det blev lite spännande då paketet kom först på tisdagen, och vi skulle åka hem tidigt på onsdagmorgon. Men det löste sig, och flaskan är jättefin! Tack Benny!

Sea-vasen hittde jag på Myrorna i Skärholmen, och skålarna är ett fynd från i går.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Kul att allt klaffade och du fick dina grejer!

    Jag kan nog bekräfta att det gröna är Wirkkalas glas, jag har några i blått och letade fram info om dem när jag hittade dem en gång i tiden :-)

    SvaraRadera
  2. Det høres ut som en veldig hyggelig tur!!! Masse fint fant du også:-) Et slikt toalettskilt hadde min mormor! Så morsomt å se det igjen!

    SvaraRadera