21 juni 2013

Lite tid, mycket fyndJag tycker att det har varit knappt om tid för loppis, men då jag har hunnit så har jag också vunnit. Allt dethär hittades på ett par timmar på söndagsmorgonen på bakluckeloppis. Fina retrotyg, porslin, glas och burk. Dessutom en gammal värmedyna som jag fick gratis, komplett med ask, garantibevis och handbok, daterat 14.12.1963. Julklapp?

Samma ställe, West Germany golvvas och Srehla skål, plus en Arabia blomkruka.

Inne i värmedynans låda fanns en sådan reklam, för RaMaVit i nplastad.

En snabb runda i Vanda medan jag väntade på mitt lunchsällskap , med gott resultat. 6 st  tekoppar i serien Unique från Egersund, Norge.

Koppar som gjorde mej salig. Arabia och Rörstrand. Dessuteom ett fint stadigt tyg/ sängtäcke med härliga färger.

Men lyckan varade inte länge. Mitt städningsförsök slutade i en massa lycka på golvet. Så sägs det i alla fall, skärvor ger lycka. Ja inte just då inte. En arabiakopp, en rörstrandkopp och alla tre rörstrandtefat. Jag sparade alla skärvor med mönster till Lina som har bloggen http://florinpysslar.blogspot.fi/

Få se hur länge lyckan varar för dessa burkar. Fina fina, tre stora och tre små. En i perfekt skick, de andra hade lite små skavanker, och en liten hade ett enfärgat lock. Jag kommer att sälja dom, men först vill jag veta mera. Är det någon som kan dethär med burkar?

Snapsglas med ponny och ryttare? Vad skall jag med dom till??  Ja inte till snaps i alla fall, men jag kunde inte lämna kvar dom heller, dom var ju så söta. 

Fazer konfektask, "Handske", med ljuvligt tyg, Metsovaara?  Visst är den fin?
Jag skall försöka uppdatera bloggen litet oftare igen, och nu tänker jag sätta igång med att läsa alla missade inlägg på andra bloggar, jag har massor att ta igen. Önskar er alla en riktigt skön midsommar!

3 kommentarer:

  1. So many great finds! I'm so sorry about your broken dishes.

    SvaraRadera
  2. Här har det fyndats ser jag. Inte dåligt heller. Vilka kuliga snapsglas :)som du säger vissa saker kan man bara inte lämna kvar fast man egentligen inte behöver dom. Riktigt tråkigt att några krossades, jag kan berätta att jag krossade en otroligt fin rörstrands "sås" snipa med handtag och två hällpipar på midsommarafton (utan alkoholintag)

    SvaraRadera
  3. Å så synd at så mye knuste!! Alltid trist når sånt skjer... Så mye fint du har funnet, elsker den store golvvasen og Egersundkoppene:-)

    SvaraRadera