13 jan. 2014

Ett lyckat infall


Mannen kom och söka mej från jobbet i dag. Efter att jag uträttat ett ärende på banken, fick jag ett plötsligt infall. Mannen var med på noterna och svängde bilen mot återvinningscentralen. Jag hade just börjat min runda då mannen kallde på mej Psst! Kom hit och se! 

Då hade han fått ögonen på en hel hög med Sera , serien som vi har samlat på en tid. En hel hög med olika tallrikar, några kaffekoppar och sedan det allra bästa. Kanna och olika serveringsfat och karotter. Kan det bli bättre? Nästan 50 delar om man räknar alla. Man blev nästan lite knäsvag inför ett sådant fynd. Sera är formgiven av Inger Waage för Stavangerflint.

15 minuter senare hade jag plockat ihop dethär. 24 st Sarvis melamintallrikar med rolig form, en Arabia Finel-skål i riktigt fint skick, ett randigt glas som jag tror att jag sett i Retrotidningen.(Jodå, visst fanns det där, Strikt heter det, kommer från Johansfors, Bengt Orup) Fruktknivar i teak med ställ, jättefina norska salladsbestick, två osthyvlar med teakskaft. Allra sist två burköppnare från NilsJohan, den ena heter Röda Clara, den andra Nya Clara. Båda har en text dom säger att det är Sigvard Bernadotte som formgivit dem. I bloggen Hele`ns prylar fanns det mera info.
Allra sist fick denna lilla lurviga mus följa med. Han är egentligen en brosch, gullig som den.
Ganska bra gjort på 15 minuter eller hur?

3 kommentarer:

  1. Hvilket fantastisk funn!!! Det må ha vært høyere makter som fikk deg til å svinge forbi!! Fantastisk!!!

    SvaraRadera