14 juli 2013

Lång paus i bloggandet

Bloggande har fått ligga på is de senaste tiderna. Haft bråttom med fest, barnbarn, jobb och en tur till landet. En del loppisfynd har hittat hem vid sidan om men dom får vänta till senare. Skåpet jag visade tidigare har nu kommit på plats. Så här ser första dukningen ut. Det kommer säkert att ändras men för att få undan sakerna blev det så tills vidare. Skåpet svalde mera än jag trodde.

Ovanför skåpet blev det öppna hyllor. Min dröm om Stringhyllor får vänta, dom här hyllskovorna har stått i garderoben ett år, nu fick dom hållare från Ikea. På översta hyllan har jag samlat Arabia-tekannor, mellersta mera Arabia + Fauniglas. Längst ner lite rostritt mm. Där står också en ny Iittala Helmiskål på fot, som jag fick av min arbetskamrat som tack för att jag skötte hennes baby då hon föddes. Tack S.

Jag passar på och visar några av mina fina gåvor jag fick på födelsedagen. Burkarna är nytillverkade men i retrostil och dom reste hit från England.

Av en god vän fick jag denna sprits i orginalförpackning. Hon hade sparat den i några år med tanke på mej =)

Alla delar fanns kvar, och allting verkade oanvänt. Tack H.

Av ett par andra goda vänner från Stockholm fick jag en Cobratelefon! Från år 1963 i orginalförpackning den med. (Syns längst ner) Nummerskivan var bytt till en som motsvarar Finlands. Telefonen var i perfekt skick, mint condition.

Med följde en cd-skiva med telefonens historia. Tack M & M-G !

Det verkar ju som om mina vänner känner mig väl eller hur? Dessutom fick jag en jättefin Arabia-kaffekopp och pengar till en ny kamera. Den kommer jag att köpa i morgon. Tusen tack alla snälla !

12 kommentarer:

 1. Det blev ju en jättefin hylla!

  SvaraRadera
 2. Grattis med fødselsdagen som var!! Superfine gaver, så hyggelig med venner som vet hva du liker! Elsker Arabia tekannene på øverste hylle! Jeg har akkurat samme Orla Kiely bokser på kjøkkenet, men begge er mørkeblå og i to ulike størrelser. En til kaffe og en til annet smått. De passer perfekt til alle retrosakene:-) Har du vært på nettet og sett Orla Kiely's eget hjem? Oh la la...
  Håper det går bra med det nye barnebarnet, fortsatt god sommer!

  SvaraRadera
 3. Love your teapots, phone and retro style tins. The shelves look great!

  SvaraRadera
 4. Nu har vi något gemensamt: en kobra-telefon(men min är benvit)!
  Det är ju alltid roligt att titta in vad andra har i sin hylla och din var verkligen stilfull! Arabia-burkarna säger jag bara,,, mums! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten - kan du kontakta mig om wc-skylten å Marianne? ;)

   Radera
 5. Tårtspritsen var ju rolig! Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 6. Hej kära Fammo! Du har vunnit boken Kotikokki keittää i min blogg Hopeapeilis sommartävling (sorry, jag minns inte vad arvonta är på svenska :) Mejla mig din address i elina.teerijoki (at) pp1.inet.fi så jag kan skicka dig boken!

  SvaraRadera
 7. Grattis till dig i efterskott! Va lustigt att vi fyller på samma dag :) Vi har ju mer gemensamt tydligen - vi fick båda en kobra i present! Men jag har ju ingen orginalförpackning tyvärr. Va fint du har ordnat det med sideboard och hylla, de där nygjorda burkarna är jättefina. Jag blir nyfiken på de där du kallar rostfritt i hyllan. Skålen med lock är jättefin och kannorna-vad ska man använda dem till?

  SvaraRadera
 8. Den hyllan tycker jag faktiskt blev riktigt snygg, lite ovanlig men stilfull och grattis i efterskott..Cobra som present...vilken höjdare och röd med...huvaligen=) SÅÅ snygg

  SvaraRadera
 9. jättefina saker! Var har du köpt den gula och den svarta burken? Kan man köpa dom på nätet?

  SvaraRadera
 10. Jag tror det, skall kolla då jag kommer hem Johanna

  SvaraRadera