29 okt. 2012

Tapeter och mera lampor

Jag borde egentligen göra en massa annat, t.ex läsa till tent, men detta är så mycket roligare. Jag hoppas att jag lär mej mera så småningom.....
Jag har samlat på gamla grejer sen jag var tonåring. Mitt första inköp var en järnsäng med mässingsknoppar. Den ropade jag på auktion ( till min mammas förskräckelse) då jag var 15 år. Tyvärr bytte jag den mot en vanlig, större säng senare.
Därefter har mina samlingar vuxit till sej så småningom, de sista 15 åren med allt större fokus på 1950-talet. I dagens läge är så gott som allting i hemmet samlat från olika loppisar och retrobutiker.
Lägenheten vi bor i är byggd 1961 och har kvar en hel del orginal. Dessutom har vi lagt upp tapeter från 50 och 60 tal. Me like!
Som liten hade jag ett likadant troll, det finns kvar i mitt bardomshem utan hår och ritad på magen. Barnen fick egna och detta har jag fyndat för ett par euro på loppis. Gulligt!
Den gröna lampan har en ny Ikea-skärm men foten är antagligen en hemgjord version av en gammal flaska. Kopt för färgens skull, pris 50c.
Taklampan är ett projekt på gång. Behöver putsas och oljas. Fick köpa den för en billig peng av en kompis som tömde morfars hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar